ANNIKA

ANNIKA

På min utbildning kallades jag millimeterpappers-annika för att jag helst skissade på millimeterpapper. Jag tycker fortfarande om att skissa på millimeterpapper, det är något väldigt tillfredsställande över att rita former med räta linjer. Med åren har mitt formspråk dock blivit mer organiskt och då och då faller jag för det detaljerade och sirliga och mer feminina smycken tar form, men i grunden är mitt formspråk rent, avskalat och enkelt.

Jag jobbar helst i små kollektioner om 5-10 smycken där inget smycke är det andra helt likt. Som en stor syskonskara där alla har sitt högst personliga uttryck men samtidigt med en tydlig gemensam nämnare. För mig är det ett kreativt och givande sätt att arbeta och själva processen att se om en idé funkar i praktiken är den absolut roligaste delen av silversmidet för mig.

Därför är det också sällan jag tar på mig kundbeställningar eller att tillverka ett smycke utifrån kundens egen idé. Det viktigt för mig att smidet får vara egensinnigt, passionerat, kravlöst och en plats dit jag drar mig för att få vara kreativ och glömma tid och rum en stund. 

Jag har arbetat med silver sedan 1994 och arbetar nästan uteslutande med 925 sterling silver men ibland med inslag av guld, pärlor och ädla stenar.

Jag hoppas du ska trivas och inspireras på min sida, har du några frågor så är du varmt välkommen att mejla mig på; info@annikahauser.se